Wat onze klanten vertellen

“Ik heb vrij volle dagen, dus ik vond het erg prettig dat ik ook in de avonduren kon overleggen met mijn coach. Ook vond ik het handig dat ik niet vast zat aan vaste cursusdagen, maar flexibel mijn eigen tijd kon indelen”

Chantal van de Kamp, Regional Sales Manager

“Oliver was naast predikant ook coach, en vriend. Althans… Zo heb ik hem ervaren.

Een tijd geleden (in mei)  vroeg hij mij hoe het met mij ging. Nadat ik aangaf dat ik niet zo lekker in mijn vel zat heeft hij spontaan aangeboden mij te ondersteunen in een aantal gesprekken.

In eerste instantie vroeg ik me af wat dit zou opleveren maar ik heb uit al deze gesprekken zoveel geleerd!

Ik kon tijdens de gesprekken mezelf zijn. Oliver is menselijk. Hij heeft heeeeeeel veeeeeel geluisterd en staat open voor alles. Ik had het gevoel dat hij precies wist waar ik het over had. Ik had niet het gevoel dat hij boven mij stond of meer dan mij wist zoals ik dat weleens heb ervaren bij andere predikanten en hulpverleners. De vragen die hij stelde waren niet ingewikkeld. Ze hebben mij iedere keer weer aan het denken gezet.

Wat ik zo bijzonder vind is dat Oliver geen kant en klare oplossingen geeft. Hij gaf tips en aanwijzingen waar ik zelf mee aan de slag kon. Hij zette mij aan het werk gezet om heel diep en specifiek over mezelf na te denken. Over mijn bestemming in dit leven.

Ik heb geleerd om specifieker te zijn in mijn wensen en behoefte. Maar ook in dingen die ik graag wil bereiken. Ik heb geleerd om minder aan te trekken van wat mijn omgeving vind. Als ik erin geloof en ik wil het gaan we ervoor!

Al met al heb ik heel veel aan de gesprekken gehad.  Bij onze laatste gesprek had ik even zelfs het gevoel alsof hij door God gezonden. Ik zit nu beter in mijn vel en werk naar mijn doel. Zo een ontzettend, top en mooie ervaring!”

Vrouw, 48 jaar, worstelde met haar eigen wensen en haar rol als moeder, partner en gelovige

“Het afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan de ontwikkeling van mijn team. Ik ben echt blij met de resultaten die we hebben bereikt. De handvatten die ik van mijn coach aangereikt heb gekregen, waren echt waardevol. Het volgen van het programma heeft mij veel verder gebracht dan ik in mijn eentje had kunnen komen.”

Dirk Nanninga, Director Food Safety & Quality.

“After being happily married for 12 years, I fell in love with someone else. I was confused and felt devastated. Oliver asked me why that is a problem. I thought I knew why but tbh I actually couldn’t answer why…”

Man, 44 jaar, worstelde met z’n eigen basisprincipes

“Door zijn levenslange fascinatie voor gedachten van mensen en de transformaties die men meemaakt in verschillende fases van het leven is Oliver de man, die zonder mij te kennen, wist hij mij te helpen tot de kern van mijn gedachten te komen. Door mijn denken volledig te ontleden wist ik ineens weer wat ik belangrijk vind. Ik zag hierdoor meer mogelijkheden dan ik eerder voor ogen had. Oliver is predikant maar totaal niet de doorsnee predikant. Wat ik het meest indrukwekkende vind is dat hij mij liet zien hoe sterk en krachtig ik kan zijn door gewoon mezelf te zijn. Ik wenste dat er meer mensen zouden leren hoe zij zichzelf kunnen ontdekken maar vooral ook in hun zelf te geloven. Het werkt heel erg belonend.”

Man, 33 jaar, wilde meer van zichzelf worden en laten zien

“Oliver, mag ik je nogmaals bedanken voor een fijn gesprek! Ik vond het oprecht prettig om gewoon even mijn verhaal te doen aan iemand!”

Man, 29 jaar, leeft een dubbelleven en staat op een keerpunt en wil ‘normaal leven’

“Oliver isn’t just a pastor or coach. He’s someone who understands authentic living.”

“I thought that it was fear of failure that was holding me back. Halfway through one of the sessions, I came to understand that I had been fearing what people would say. I was afraid of being criticised if I would choose to be authentic. Oliver didn’t solve my problem. I don’t know how he did it but I was able to see things from a whole new perspective. Approaching it from a different viewpoint helped me to fight my battle differently. ”

Man, 47 jaar, stond op een keerpunt in zijn leven

“Praten met Oliver was alsof ik wakker werd geschud met mijn diepste gedachten. Hij zette mij echt aan het denken. Ik werd geconfronteerd met mijn meest diepgewortelde gevoelens en wensen die ik niemand eerder durfde te vertellen”

Vrouw, 32 jaar, hield haar wensen en idealen jarenlang verborgen

“Met een gezond boerenverstand heb ik het vele jaren gered. Maar met de baggage die ik nu heb meegekregen, merk ik dat ik veel steviger in mijn schoenen sta. Het grappige is dat ik regelmatig positieve opmerkingen van mijn teamleden krijg over mijn zogenaamde ‘andere’ manier van leidinggeven”

Nico Willems, Manager Logistiek

“Als kickboxer heb ik op wereldniveau gevochten en heb genoeg titels op mijn naam staan. Voor, tijdens en na de wedstrijden wist ik mij altijd staande te houden in mijn professie maar prive was ik geen professional. Toen Oliver mij wat persoonlijke vragen stelde vond ik dat hij te dichtbij kwam. Mijn eerste reactie is altijd vechten dus besloot hem aan te vallen op zijn kwaliteiten maar hij vocht niet terug. Dit is het moment dat ik brak omdat ik ontdekte waarom ik zo graag vecht…”

Man, 37 jaar, had veel behoefte aan erkenning

“Oliver wist mij op een of andere manier los te krijgen van alle muren om mij heen die ik gebruikte om mijzelf te beschermen. Ik kwam erachter dat deze muren mij ook gevangen hielden om niet mezelf te zijn”

Man, 42 jaar, was op zoek naar doel van zijn leven

“I am a Sign Language interpreter. I spend most of my time listening to people and translate into signed or oral language the information given. I love my job. I get to be the bridge between the hearing and the deaf world. But sadly it can get lonely. I’m always listening to people and relay information but rarely am I listened to. After all, it is my job and I do not complain.
I got the chance to spend a bit of time with Oliver and I have to say, I was reminded how great it feels when someone gives you their undivided attention and are genuinely interested in what you have to say. Oliver listened. And what that means is that he did not interrupt me, he made constant eye contact (which didn’t feel intimidating or awkward by the way), he asked key questions which proved he was listening and thinking about what I was saying. As you can tell by the length of my testimony, I can talk… A LOT. But he listened. It is important for everyone to be understood, listened to and validated. And that is exactly what I was.
I’m a strong believer that listening is a skill. Not everyone has it. Oliver made it easy for me to talk. I was in a safe space for sure.”

Vrouw, 26 jaar, stond op een keerpunt in haar leven

“Gesprekken met Oliver heb ik ervaren als zeer prettig. Ik zat in een moeilijke periode in mijn leven en had een luisterend oor nodig. Niet iemand die met oplossingen kwam maar iemand die zonder oordeel naar mij wilde luisteren. De manier hoe Oliver zich opstelde gaf mij vertrouwen waardoor zonder wantrouwen mijn verhaal kon vertellen. Oliver nam de tijd om te luisteren en stelde af en toe vragen die mij aan het denken zette. Hij liet mij in mijn waarde en stelde diepgaande vragen. De gesprekken met Oliver gaven mij rust, omdat ik zonder oordeel mijn verhaal kwijt kon en ik kon rustig over zaken nadenken en met Oliver hierover sparren. Het initiatief om te praten liet hij aan mij over. Hij drong zich niet op maar gaf mij de ruimte, erg prettig. Ik zou Oliver aan vrienden aanraden die in moeilijkheden verkeren of met levensvragen zitten. Een luisterend oor heeft iedereen in bepaalde fase van zijn/haar leven nodig.”

Man, 56 jaar, worstelde met zelfbeeld

“Beter worden in leidinggeven is een kwestie van vallen en opstaan. Ik vind het heerlijk dat ik een jaar lang kan rekenen op iemand die mij ondersteunt in mijn leerproces”

Darya M., Teamleider in de zorg

“We hadden net iets meer dan een uur gesproken. Heel fijn dat je naar mijn verhaal wilde luisteren maar het meest waardevolle was toen je ons hele gesprek samenvatte. Je wist je vinger te krijgen achter mijn worsteling waar ik de afgelopen maanden met mijn therapeut en psycholoog niet de vinger op kon leggen. Wat een bevrijding was dat en dat allemaal in één gesprek.”

Vrouw, 41 jaar Al een geruime tijd emotioneel en fysiek uitgeput