Op papadagen breng ik (Oliver) mijn jongens naar school. Onderweg is het altijd dolle pret. We lopen dan bijna een kwartier en bespreken belangrijke zaken zoals: waarom de woningen worden gesloopt om opnieuw gebouwd te worden. Zonde en milieuvervuilend vond mijn oudste. Ben blij dat ze goed om zich heen kijken en kritische vragen stellen. Wat dat betreft zijn ze niet ver van de boom gevallen. Wanneer ik hen op school heb afgeleverd keer ik via dezelfde route terug naar huis. 

Onderweg naar huis viel mij op dat de man op het bankje in het park er vaker zit in de ochtend. Ik ken hem niet, maar dit keer wilde ik contact maken. Dit deed ik en kreeg een kijkje in zijn leven. Ik blijf het bijzonder vinden. Wanneer je oprecht aandacht geeft aan mensen laten ze je een stukje van de wereld zien waar je geen weet van hebt. Een mooi mens, die meneer Van Wanrooy. We hadden een fijn en openhartig gesprek. Een deel ervan mocht ik opnemen en delen.
48